کتابخانه

 

لینک جستجو در کتابخانه

 

معرفی اجمالی از کتابخانه انجمن آثار و مفاخر فرهنگی

کتابخانه انجمن در سال ۱۳۴۷ با ۱۰۶ جلد کتاب شروع به فعالیت نمود ، رقم مزبور در سال ۱۳۵۷ بر اساس «گزارش کارهای انجمن آثار ملی سابق» به ۹۸۴۹ جلد کتاب رسید. پس از یک دوره رکود چند ساله در سال ۱۳۷۲ با بکارگیری کادر جدید و مجموعه‌ای بالغ بر ۱۳ هزار جلد کتاب مجدداً کار خود را آغاز کرد و از ابتدا شروع به فهرستنویسی، رده‌بندی و سایر امور مربوط به آماده‌سازی و امانت دهی کتاب‌ها نمود و از آن تاریخ – هر ساله – بر غنای کتابخانه‌ی انجمن افزوده شده و سعی بر تخصصی کردن این کتابخانه در زمینه ایرانشناسی، تاریخ، جغرافیای تاریخی ، زبان و ادبیات ، فلسفه و دین، هنر و معماری و در مجموع فرهنگ و تمدن ایران‌زمین نموده که تا امروز به رقمی در حدود ۴۴۰۰۰ جلد کتاب رسیده است.
یکی از مشخصه‌ها و ویژگی‌های کتابخانه‌ی انجمن وجود مجموعه‌های نفیس از جمله مجموعه کتاب‌های اهدایی شادروان عبدالحسین بیات است که متشکل از ۳۰۰۰ جلد کتاب – اعم از کتاب‌های خطی، کتاب‌های چاپ‌سنگی، کتاب‌های چاپی فارسی و کتاب‌های چاپی به زبان‌های مختلف دنیا از جمله انگلیسی، فرانسوی، عربی و… می‌باشد. این مجموعه‌ی نفیس که در حقیقت هسته‌ی اولیه‌ی کتابخانه‌ی انجمن را بنیاد نهاد، توسط ورثه نیکوکار مرحوم عبدالحسین خان بیات در سال ۱۳۴۸ به کتابخانه انجمن آثار اهدا گردید و در کتابخانه‌ی انجمن اصطلاحاً به «مجموعه بیات» معروف شده و به عنوان متون قدیمی – در شرایط نادر و استثنایی – در اختیار مراجعین قرار می گیرد.
مجموعه ارزشمند دیگر، مجموعه کتاب‌های رباعیات حکیم عمر خیام مشتمل بر ۳۰۷ جلد کتاب بسیار کمیاب و نادر از چاپ¬های گوناگون و قدیمی رباعیات حکیم عمرخیام نیشابوری است که عموماً از نسخه‌ی ترجمه شده ادوارد فیتز جرالد (Edward Fitzgerald) به زبان‌های مختلف از جمله فرانسوی، روسی، عربی، آلمانی … و حتی عبری و آسوری ترجمه شده است. این مجموعه از استاد احمد افشار شیرازی در سال ۱۳۴۸ خریداری شده و در ویترینی شیشه‌ای در کتابخانه نگهداری می‌شود که در نوع خود بسیار گرانبها و بی نظیر است.
«مجموعه‌ی شادروان محمد تقی مصطفوی» که ایشان خود از بانیان و برپانگه‌دارندگان انجمن آثار ملی بوده و سعی و کوشش فراوانی در بازشناسی و حفظ آثار باستانی، بناهای مذهبی، مساجد، بقاع متبرکه، کاخ‌ها و آثار هنری ایران نموده است نیز از دیگر مجموعه‌های با ارزش کتابخانه انجمن است. در سال ۱۳۸۱ خانواده شریف مرحوم مصطفوی حدود سه هزار عکس، اسلاید، پلان‌ها و مقالات و… ایشان را برای حفظ و نگهداری و – صد البته – استفاده پژوهشگران به کتابخانه‌ی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی اهدا نمودند که این خود باعث هر چه غنی‌تر شدن کتابخانه گردیده است.
بی گمان در اختیار داشتن نسخ کمیاب و خطی پشتوانه فرهنگیِ محکمی برای هر کتابخانه مهیا می‌سازد که بازخورد علمی و عملی آن رجوع مکرر و پی در پی محققین و پژوهشگران به این مکان فرهنگی است. کتابخانه انجمن نیز با دارابودن ۱۹۲ نسخه خطی که ۱۴۱ جلد آن به زبان فارسی و ۵۱ جلد آن به زبان عربی است، از این قاعده مستثنی نیست. فهرست  کتاب‌های خطی انجمن در سال ۱۳۸۰ با عنوان فهرست نسخه‌های خطی فارسی و عربی کتابخانه‌ی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی زیر نظر استاد عبدالله انوار منتشر گردید.
شرایط عضویت
سرویس‌دهی و امانت‌دهی کتابخانه برای اعضاء بدین قرار است :
۱٫ ارائه یک معرفی نامه ( اگر دانشجو باشند از دانشگاه و اگر شاغل هستند از محل کار خود)
۲٫ دو قطعه عکس
۳٫ یک برگه فتوکپی از کارت ملی
می توانند برای مدت ۱۴ روز (دو هفته) سه عنوان کتاب به امانت برده و پس از مطالعه به کتابخانه عودت دهند و یا برای تمدید مدت امانت اقدام نمایند، افرادی هم که قصد عضویت ندارند نیز می توانند با به امانت گذاشتن کارت شناسایی معتبر (کارت ملی) کتاب‌های مورد نظر خود را به امانت برده و پس از برگرداندن کتاب‌ها کارت ملی آنها عودت داده می شود. ضمناً کتاب‌های چاپ شده در انجمن نیز برای امانت‌دهی در کتابخانه موجود می‌باشد.
شماره تلفن مستقیم کتابخانه : ۵۵۳۹۴۸۵۲
نشانی پست الکترونیکی کتابخانه: Library@anjom.ir
برای دسترسی به اطلاعات کتابخانه انجمن با مراجعه به پایگاه اطلاع‌رسانی کتابخانه‌های ایران به نشانی:www.lib.ir امکان بازیابی، جستجوی ساده و جستجوی پیشرفته کتاب‌ها میسر خواهد بود.